Wie ben ik?

Ja jeetje, daar heb ik echt even heel goed over moeten nadenken. Vind dit best confronterend.

Hou ervan om uitdagingen aan te gaan. Ok, in bomen klimmen laat ik aan mijn andere gezinsleden over. Vind het heerlijk om te fietsen of om met de hond te gaan wandelen op het strand of in het bos. Zing graag keihard met Celine Dion en The Backstreetboys mee (rest van het gezin is hier niet zo blij mee). Portugal voelt echt als mijn 2e thuis. Daar ga ik graag heerlijke garnalen eten en genieten van het strand. Een dingetje van ons gezin, op vakantie: Relaxt een kop koffie nuttigen met een lekkertje erbij, voordat we boodschappen gaan doen. En heel toevallig doen we dit dan ook altijd samen op vakantie. Ik ben graag bezig met mozaïeken, kleuren, diamond painting. Dit is een goede manier voor mij om even niet in mijn hoofd te zitten.

Ik ben een harde werker, en kon daar soms in doorschieten.  Mooi leerproces in mijn reis om dit niet meer te doen. Vertrouwen is zeer belangrijk voor mij. Mijn glas is altijd half vol. Ben discreet, eerlijk en oprecht. Zorg graag voor anderen. Dat komt nu mooi van pas, met mijn eigen salon.

Hoe ben ik tot het openen van mijn eigen salon gekomen?

19 jaar was ik dat ik ging werken bij mijn stage. Een schoonheidssalon. Een hele fijne plek om te werken. Ik kon daar altijd mijn hart in kwijt. Op mijn 21e  heb ik de overstap naar de winkel gemaakt. Ik vond het heerlijk. Met mensen bezig zijn en op een eerlijke niet pusherige manier verkopen. Gezellig met collega’s enorm veel plezier hebben, en dan samen er voor zorgen dat alles spik en span was in de winkel.

Helaas ben ik meerdere keren om medische redenen uitgevallen op de plekken waar ik heb gewerkt. Ik heb nooit begrepen waarom dat nou steeds gebeurde. Totdat ik op mijn 38e na een lange tijd weer ziek te zijn geworden, erachter kwam dat ik chronische pijn en moeheid heb en hoog sensitief ben. Alles viel als een puzzel in elkaar. Dit was de start van een lang revalidatie traject. Dit traject heeft mij veel inzichten gegeven, waar ik veel aan heb gehad, en nog steeds heb.

Ik heb vooral geleerd om echt bij mijzelf te blijven en naar mijn lichaam te luisteren. Dit is nog steeds iets waar ik dagelijks mee bezig ben. De toegevoegde foto is mijn revalidatie project geweest ( en hangt nu in mijn salon). Mijn gezin heb ik meegenomen op mijn revalidatie reis. Ik kreeg een andere missie: mijn leven anders gaan leven/indelen. Dit is niet altijd makkelijk, maar ik heb er de volste vertrouwen in dat ik er wel kom.

Tijdens mijn reis heb ik, zoals ik zelf altijd zeg, aan een soort van soul searching gedaan. Ben gaan kijken waar krijg ik energie van, i.p.v. wat kost mij energie. Ik kwam erachter dat mijn hart nog steeds bij de schoonheidsverzorging ligt. (Was altijd al zo, maar ja trouwen, kindjes krijgen, was dus nog niet mijn tijd.) Voor mij was er 1 ding zeker, ik ga nu echt mijn eigen salon openen. Heerlijk thuis mensen ontvangen. Dit is zo relaxt. Ik ben vol in mijn element wanneer ik zie dat een klant met een fijn gevoel de deur uitgaat. Ik raak dan niet uitgesproken hoe fijn en leuk ik het vond om de behandeling te geven.