Acne behandeling Almere

Acne vulgaris is een medische term voor jeugdpuistjes en wordt meestal kortweg acne genoemd. Acne is de meest voorkomende huidaandoening. Vrijwel iedereen krijgt in de puberteit last van Acne. Bij de een blijft het echter beperkt tot een paar nauwelijks opvallende puistjes, bij de ander wordt het een zeer uitgebreide huidaandoening die ook veel psychische problemen kan veroorzaken. Hieronder vind u informatie over acne en hoe schoonheidsspecialiste Ashna met u aan de slag gaat om u af te helpen van uw acne probleem in Almere.

Wat is Acne

Acne vulgaris is in de eerste plaats een aandoening van de talgklieren, die zich op verschillende manieren uit en een aantal gevolgen heeft.

 1. Comedonen (mee-eters)

 2. Bultjes

 3. Puisten

 4. Knobbeltjes

 5. Kysten ( alleen bij ernstige vormen)

 6. Littekens

De huidafwijkingen treden meestal op in de puberteit en genezen geleidelijk tussen het twintigste en dertigste levensjaar. In de tussentijd ziet men perioden van verergeren van de aandoeningen perioden waarbij het beter gaat. De afwijkingen vertonen zich allen daar waar talgklieren voorkomen, zoals het gelaat, op de borst de rug en de schouders. Soms ontstaat Acne ook op latere leeftijd.

Oorzaken Acne

Acne ontstaat door een combinatie van verschillende factoren. In de meeste gevallen begint Acne in de puberteit, wanneer onder invloed van hormonen, de talgklier allerlei veranderingen ondergaat. De talgklieren in het gezicht, op de rug en de borst worden groter en gaan meer talg produceren. Door een verhoogde productie en een toegenomen verhoorning van de uitvoergang van de talgklier, kan het talg zich ophopen en de uitvoergang (porie) verstoppen. Deze talgophopingen worden 'mee-eters' genoemd. Bovendien bevinden zich in de talgklier bacteriën, die zich snel kunnen vermenigvuldigen en die talg omzetten in vetzuren. Door het opgehoopte talg en de irriterende vrije vetzuren zet de verstopte porie
steeds verder uit en scheurt uiteindelijk open. De irriterende stoffen komen op de aangrenzende huid terecht en veroorzaken een ontsteking. Deze ontsteking toont zich door een rode pukkel. In deze pukkel zal zich uiteindelijk pus gaan vormen, zodat er een puistje ontstaat. Als de ontsteking hevig is, kunnen na de genezing littekens achterblijven. Door uitknijpen van puistjes, of het krabben eraan, kunnen ontstekingen toenemen. In mijn schoonheidssalon in Almere vertel ik je graag meer over acne. Schoonheidsspecialiste Ashna staat klaar om u te helpen met een acne behandeling.

Last van acne? Dan is de acne gezichtsbehandeling by DÈCAAR Cleansing Treatment de perfecte treatment voor jou. Om acne te verminderen, onderga je deze intensief reinigende en verzorgende acne gezichtsbehandeling. Het doel van de acne behandeling is het onder controle krijgen van acne.

Dit kunt u verwachten van de acne gezichtsbehandeling:

 • Ontstekingen zoals puistjes en pukkels nemen af.
 • Minder vettige glans zichtbaar.
 • Poriën verfijnen.
 • Je huid voelt fris en schoon aan.

De hierboven beschreven resultaten krijg je niet na enkel één acne gezichtsbehandeling. Acne vraagt om tijd en een goede aanpak. Ik heet je van harte welkom in mijn schoonheidssalon in Almere om dit gezamenlijk te bespreken.

 • Reiniging
 • Talg wordt verweekt
 • Ontstekingen, mee-eters en verstoppingen worden verwijderd
 • Masker
 • Dag of nachtverzorgende crème.

Wat geen acne veroorzaakt

Er wordt nogal eens gedacht dat acne ontstaat door het eten van vet voedsel.
Vooral patat mét, chocola en varkensvlees hebben een slechte reputatie.
Voedselallergie speelt volgens onderzoekers bij acne geen rol.
Inmiddels hebben studies wel aangetoond dat zuivel en snelle suikers
invloed hebben op acne. Een acne-dieët zou dus wel vrij moeten zijn van suiker en zuivel.

Acne wordt ook niet veroorzaakt door een vitaminetekort.
Het heeft dan ook geen zin om vitaminepreparaten te slikken tegen acne.
Het is wel zo dat langdurig gebruik van hoge doses extra vitaminen
(zoals  vitamine B6,B12 en D2) acne juist kan bevorderen.

Dat acne door een slechte persoonlijke hygiëne wordt veroorzaakt,
is eveneens een hardnekkig fabeltje. Overvloedig wassen met warm water stimuleert de talgklieren.
( Het is beter om met lauw water te wassen.)
Acne wordt nooit van de ene op de andere mens overgedragen en is dan ook niet besmettelijk.

De relatie tussen acne en psychische spanningen (stress) wordt ten onrechte
vaak omgedraaid. Nerveuze mensen lopen niet meer kans om acne te krijgen,
maar een ernstige acne kan wel aanzienlijke psychische spanningen,
of een minderwaardigheidsgevoel oproepen.
Er zijn wel aanwijzingen dat een reeds bestaande acne tijdens perioden van stress erger kan worden.